Інвестори FEEDNOVA розповідають про проєкт

У «НВ» вийшло спільне інтерв’ю Ігоря Ліскі, голови наглядової ради група компаній «Ефективні інвестиції» та Надії Казначеєвої, директора з інвестицій «UMG Investments»

11 червня 2020, 12:18

У «НВ» вийшло спільне інтерв’ю Ігоря Ліскі, голови наглядової ради група компаній «Ефективні інвестиції» та Надії Казначеєвої, директора з інвестицій «UMG Investments», у якому вони розповіли про будівництво FEEDNOVA – заводу з виробництва високопротеїнових кормових добавок і тваринних жирів.

За словами пана Ліскі, із самого початку «Ефективні інвестиції» шукали саме стратегічних інвесторів. У підсумку партнерами компанії стали Mada Participations B. V. з Нідерландів і UMG Investments.

«Ми шукали тих, хто підсилить проєкт, надасть більше, ніж гроші, – розповідає Ігор Ліскі. – Нідерландські інвестори привнесли власну експертизу щодо переробки продуктів тваринництва, а UMG Investments – своє розуміння процесів, досвід створення бізнесу з нуля».

FEEDNOVA стане не лише майданчиком із виробництва високопротеїнової продукції, що має високий попит у світі, але й заводом, який допоможе вирішити глобальну проблему з відходами тваринництва в нашій країні.

«Наразі в Україні є тільки невеликі локальні спеціалізовані підприємства, які виробники побудували для власних потреб, і застарілі заводи, створені ще за СРСР, які не працюють на потрібному рівні», – зазначає голова наглядової ради «Ефективних інвестицій».

«У нас є сильна комерційна експертиза з організації закупівель і продажів, ми знаємо, як виводити на ринок нові продукти, зокрема на ринки Азії та Європи, – додає Надія Казначеєва. – Нам дуже важливо, щоби наші проєкти були інноваційними й екологічними. Хочеться робити щось, про що потім можна буде розповісти дітям. Для мене особисто це дуже важливо».

За оцінками «Ефективних інвестицій» в Україні необхідно побудувати ще принаймні два таких підприємства повного циклу. Тому інвестори FEEDNOVAa активно шукають нові майданчики для будівництва в центральних і південних регіонах нашої країни.

 Повну версію інтерв’ю читайте за посиланням https://nv.ua/ukr/biz/markets/gollandski-investiciji-v-apk-ukrajini-pererobku-ta-eksport-novini-ukrajini-50093067.html