FEEDNOVA

Офіційна заява ТОВ "Фіднова"

Шановні партнери, колеги та громадськість!

У зв'язку з останніми публікаціями, що поширюють неправдиву інформацію щодо діяльності нашого підприємства, вважаємо за необхідне надати офіційне роз'яснення.

ТОВ "Фіднова" не має жодного відношення до екологічних інцидентів, які приписуються нашій компанії у деяких ЗМІ та деякими політиками. Зокрема, звинувачення у скиданні відходів у річку Рокитна та інших подібних діях є абсолютно безпідставними і не відповідають дійсності. Ми працюємо у повній відповідності до екологічних стандартів та під постійним наглядом контролюючих органів.

Компанія Feednova використовує передові європейські технології для переробки відходів тваринного походження та управління власними виробничими відходами й викидами. Компанія активно реалізує концепцію кругової економіки, спрямовану на покращення екологічної ситуації в регіоні, та експортує свою продукцію у понад 20 країн світу, зокрема Європи.

Підприємство має закритий процес переробки й скид будь-яких відходів виробництва в річку просто фізично не можливий. Всі рідини, які беруть участь в виробничому процесі проходять на власні інноваційні очисні споруди стічних вод із п'ятиступеневою системою очищення. Очисні споруди на заводі Feednova спроєктовані і запущені провідною європейською компанією, лідером в даній галузі, що забезпечує найвищі стандарти екологічної безпеки. До того ж Feednova робить заміри показників очищеної води перед скидом, не тільки згідно законодавчо встановленого графіка відбору проб, а й щоденно контролює якість очищення й ефективність роботи очисних споруд.

Водночас ми негайно відреагували на висунуті звинувачення та вжили всіх необхідних заходів для спростування неправдивої інформації. Після поширення безпідставних звинувачень щодо причетності компанії до екологічних інцидентів, ми організували зустріч із громадою, щоб надати вичерпну інформацію та відповісти на всі запитання, що турбують місцевих мешканців.

Перша згадка про мор риби річці Рокитна була 12 серпня і представники компанії FeednovaДержрибагентства разом з виїзною комісією від органів місцевого самоврядування прибули на місце мору риби, яке, до речі, розташоване в більш ніж 4 км від підприємства. Акредитованою лабораторією взяті проби води і було зроблено та оприлюднено відповідний висновок.

Результати проб води підтвердили, що будь-яке забруднення не має жодного відношення до діяльності нашого підприємства. Ми отримали офіційний висновок незалежних спеціалістів, яке спростовує звинувачення і доводить, що наша компанія діє в межах встановлених екологічних норм.

Це ще раз підкреслює нашу відкритість і відповідальність перед суспільством, а також високі екологічні стандарти, які ми підтримуємо у своїй роботі.

Наразі всі офіційні висновки відповідних державних інстанцій спростовують нашу причетність до екологічних інцидентів, про яку йдеться у матеріалах. Ці документи ми невдовзі оприлюднимо, щоб забезпечити максимальну прозорість у цьому питанні.

Також хочемо звернути увагу на те, що наша компанія завжди діяла чесно та відкрито. Ми підтримуємо екологічні ініціативи та працюємо на благо економічного та екологічного розвитку регіону. Будь-які інші твердження — це спроби дискредитувати наш бізнес та нашу команду. Ми закликаємо ЗМІ, які поширили цю неправдиву інформацію, внести корективи та публічно перепросити за завдану шкоду нашій репутації.

ТОВ "Фіднова" залишається відкритим до співпраці з державними та громадськими організаціями для продовження нашої діяльності відповідно до найвищих стандартів якості та екологічної безпеки.

 

З повагою,

Андрій Огороднік

Директор ТОВ "Фіднова"