FEEDNOVA

"За екологічні інновації" – Feednova відзначена нагородою на міжнародному форумі

Feednova отримала престижну нагороду "Green Heart Leader" на міжнародному форумі "Зелена трансформація: RÉUNION", що об’єднав лідерів громад, бізнесу, фахових комʼюніті та міжнародну спільноту для обміну досвідом та прискорення розпочатих трансформаційних змін.

В ході форуму відбулось вручення відзнак «Зелене серце» лідерам-енвайронменталістам, лідерам проєктів та лідерам громад за їх вагомий персональний внесок в розвиток зеленої трансформації, серед яких також був представлений кейс компанії Feednova.

Операційний директор Feednova Самвел Рамазян поділився деталями про впровадження європейських технологій у переробці відходів тваринного походження та втілення концепції кругової економіки.

"Створення переробного підприємства Фіднова мало на меті впровадження найкращих світових практик у поводженні з відходами тваринного походження. Навіть у воєнний час, на фоні обмеженого доступу до палива, черг на кордоні та інших труднощів, компанія досягла максимальної виробничої потужності. Інвестори погодили реалізацію проєкту будівництва твердопаливної котельні на суму понад 2 млн євро, який успішно завершено в 2023 році. Крім того, FEEDNOVA продовжує розширення виробничих потужностей, замовивши додаткові сучасні ефективні лінії, обладнання яких вже на підприємстві та знаходиться в процесі монтажу. Таким чином, загальний бюджет розвитку FEEDNOVA під час воєнного часу перебільшив 5 млн євро. Працюємо в Україні! Працюємо заради Перемоги!", – підкреслив Самвел Рамазян.

Команда Асоціації професіоналів довкілля PAEW збирає найяскравіші приклади зелених змін від громад та бізнесу за останні кілька років, щоб презентувати світу нове лідерство – патріотичне і екологічно свідоме. Команда FEEDNOVA є часткою списку лідерів екотрансформації України, разом із такими промисловими гігантами, як ДТЕК, "АрселорМіттал Кривий Ріг", "МХП" та ін.

У форумі також взяли участь Посли Республіки Австрії, Королівства Нідерланди та Бельгії, дипломатичні представники ЄС, а також партнери з США та голови провідних фахових асоціацій, а також 15 голів ОТГ, які отримали визнання за успішні зелені проєкти у своїх громадах.

Попри те що подія вже мала міжнародний формат, президентка PAEW Людмила Циганок оголосила про подальше масштабування ініціатив асоціації за межі України.

"Асоціація PAEW, активна в міжнародному контексті, визначила своєю метою на 2024 рік популяризувати досягнення українського бізнесу і громад, демонструвати партнерам реалізовані «тверді» проєкти та представляти нову Україну Європі та світові", - відзначила Людмила Циганок.

Також у церемонії нагородження взяли участь:

  • Леонора Гевесслер, федеральний міністр Федерального міністерства Австрії з Кліматичних дій, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій
  • Представники Уряду України Надія Бігун (заступник міністра економіки) та Ганна Замазєєва (голова Держенергоефективності)
  • Дімітрі Гвіндадзе, директор із кліматичної стратегії та регіональних заходів ЄБРР

Отримання нагороди "Green Heart Leader" від Professional Association of Environmentalists of the World стало ще одним визнанням вагомого внеску компанії FEEDNOVA у зелену трансформацію. Це свідчить про відданість та інноваційний підхід FEEDNOVA до екологічних питань, що допомагає створювати нові стандарти у сфері екологічної відповідальності в Україні та за її межами. Компанія пишається своїм внеском у сталість та збереження навколишнього середовища, а отримане визнання підтверджує її роль лідера у галузі екології та сталого розвитку.